Home
Prijzen
Portfolio
Blog
Over ons
Contact
Inloggen op mijn CMS
Ik wil een website

Custom websites vs WordPress

Introductie

De komst van WordPress heeft het aantal mooie en goed functionerende websites enorm verhoogd vergeleken het aantal websites v r de zogenaamde WordPress explosie . Ontwerpers zonder verstand van coderen zijn ineens in staat om websites te maken. Waar je voorheen over kennis moest beschikken op de gebieden van bijvoorbeeld HTML, CSS, Java, PHP en Javascript voor het bouwen van websites is er nu WordPress. Wat je met het CMS van WordPress kan doen is het aanpassen van je content zonder dat je in de code van de website zit te rommelen. In dit artikel schijnen wij licht op de verschillen van custom websites vs WordPress websites.

Elementor in combinatie met WordPress

Elementor biedt website ontwikkelaars een snelle optie om makkelijk websites te bouwen. Momenteel biedt Elementor meer dan 100 verschillende templates waar je uit kunt kiezen. Elementor heeft een gratis versie die je wegwijs maakt. Wil je meer controle over het ontwerp van je website, dan begin je bij $99 per jaar. Je kan hier al best wat mee bereiken en ze bieden realistisch geprijsde templates aan. Wat hier nog wel bij komt kijken is dus het wegwijs worden in de interface en dat je begrijpt wat WordPress voor systeem is. Elementor is als het ware een uitbreiding op jouw WordPress account waar je los voor betaalt. Zelf regel je nog hosting en de registratie van je domeinnaam.

De kosten die er bij komen als je een website laat maken door een webdeveloper via WordPress met bijvoorbeeld Elementor zijn de uren die zij voor jou uit handen nemen. Zij weten alles te vinden en begrijpen van voor tot achter wat ze voor jou moeten doen om alles draaiende te krijgen.

Meestal zit je dan rond de 800,- voor een kleine simpele website en dit kan uitlopen tot 7.000,- voor iets uitgebreidere websites met duurdere thema s en kleine custom aanpassingen. Als je naar complexere websites kijkt die bijvoorbeeld een reserveringssysteem nodig hebben of analyse van data integreren in de website, dan is het omslachtig en zelfs erg duur en langzaam om nog met WordPress te werken. In zo n geval is een custom website een betere uitkomst.

Custom websites

Custom websites worden vaak beschouwd of zelfs gemarket als de duurdere of moeilijkere optie. Dit is echter in veel gevallen niet waar. Als je zelf geen kennis hebt van programmeren is het logisch dat je in eerste instantie kiest voor een websitebuilder. Sterker nog: 90% van onze klanten probeert het eerst zelf, en komen daarna tot de conclusie dat ze hulp nodig hebben bij het maken van hun website. Er zijn simpelweg te veel vragen die onbeantwoord blijven en het lijkt al snel te hoog gegrepen.

Je kunt dan de volgende keuzes maken, custom websites vs WordPress websites: De custom optie biedt op lange termijn de meest duurzame optie. Je zit niet vast aan louche maandelijkse kosten en je website is een stuk sneller. Wist je bijvoorbeeld dat lange laadtijden er voor zorgen dat bezoekers je website afsluiten en minder snel vertrouwen? Met WordPress bouw je plug-in op plug-in, dit zorgt in bijna alle gevallen voor een langzamere website vergeleken met een custom website. Overweeg de investeering in een snelle, professionele en goed onderhouden website. Dit is samen met SEO, de beste investeering die jou van je concurent kan onderscheiden.

Daarnaast zijn maatwerk websites zijn uniek. Geen enkele andere website lijkt op die van jou, tenzij je er voor kiest natuurlijk. Als bedrijf wil je jouw eigen waarden communiceren, dus dit is een groot pluspunt voor veel ondernemers. Custom websites zijn erg flexibel. Je kunt ze perfect afstemmen op jouw zakelijke behoeften, zowel qua ontwerp als qua functionaliteit en ze zijn SEO-vriendelijk! Natuurlijk kun je ook een op thema's gebaseerde site optimaliseren, maar als je de website helemaal vanaf de grond opbouwt, kun je deze gestructureerd en zoekmachinevriendelijk bouwen. SEO is natuurlijk in eerste instantie gebaseerd op goede zoekwoorden, maar het is meer dan dat, het is zaak dat de website wordt gebouwd zodat zogenaamde crawlers de website kunnen onderzoeken.

Onze custom websites zijn duurzaam en groeien mee met de groei van jouw bedrijf. We zoeken in de kennismakingsfase al waar je uiteindelijk heen wilt met je website, zodat we daar rekening mee kunnen houden in het ontwerp. Op deze manier zal het proces soepel en naadloos verlopen en zouden er in de toekomst geen grote investeringen nodig zijn.

Kan ik mijn eigen custom website onderhouden?

Door het gebruik van een Headless CMS is het mogelijk om je eigen website te onderhouden en te updaten. Denk hierbij aan het schrijven van teksten, vervangen of toevoegen van foto s of je webshop bijhouden. Net zoals bij WordPress, of Shopify. Wij maken gebruik van het Prospect CMS. Hier kunnen onze klanten zelf inloggen en hun website onderhouden. Het is een snel CMS, met alleen de noodzakelijke elementen die onze klanten nodig hebben. Ook is het mogelijk om custom functies te integreren die je mist. En dat allemaal voor een hele scherpe prijs.

Als je Geen tijd meer hebt om de inhoud van je eigen website te onderhouden, kun je dit ook bij ons onderbrengen (Denk aan teksten plaatsen, foto s optimaliseren en plaatsen of je webshop aanvullen met de nieuwe inventaris).

Custom websites vs WordPress websites

Volgens onderzoek van Seo Training London scoren de grote Content Management Systems erg verschillend, met uiteenlopende oorzaken. WordPress scoort het slechtste op gebied van pagina laadsnelheid (foto s niet inbegrepen). Ook scoort WordPress slecht op laadsnelheid door de vele plugins die WordPress aanbiedt. Deze plugins zijn gemaakt om het gebruik van WordPress enorm makkelijk te maken.

Je zoekt bijvoorbeeld een plugin voor een afbeelding-slider, een cookie banner of een SEO-analyse, installeert hem op je website en klaar! Deze plugins zijn ontworpen voor gebruiksgemak van de maker, niet voor laadsnelheid en optimalisatie. De gemiddelde WordPress website gebruikt maarliefst 20 plugins en voor grotere websites kan dit wel oplopen tot 60! Al deze plugins zorgen voor een langzamere laadtijd en dus minder conversie.

Wij bieden voor dezelfde prijs websites van hoge kwaliteit. Er is goed nagedacht over het ontwerp, de code is overzichtelijk en geordend en het gebrek aan plugins zorgt voor een optimale laadtijd. Ook zorgen wij voor geoptimaliseerde afbeeldingen, of als je dit zelf onder handen wilt nemen, leggen we jou uit hoe je zelf voor optimale afbeeldingen kunt zorgen.

Daarnaast merken wij uit ervaring dat het stellen van de juiste vragen zorgt voor een sneller proces. De korte lijntjes die wij delen met onze klanten zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen en relatief snel kunnen werken. We geven gepast advies aan onze klanten. Soms adviseren we onze klanten om toch voor een WordPress website te gaan, en wij kunnen dit uiteraard ook. Echter als we op de lange termijn denken komen we vaak tot de conclusie dat de custom versie duurzamer is. Zie je website als een representatie van jou, je bedrijf, en wat je wilt communiceren. Het mooie is ook dat wij in staat zijn vrijwel alles te maken!

Conclusie van custom websites vs WordPress websites

WordPress
 • Met een WordPress website onderscheid je je niet van de rest
 • Goed voor een eerste opzet
 • Meestal goedkoper
 • Langzaamer
 • Niet duurzaam voor de toekomst
 • Onoverzichtelijk in gebruik
 • Veel bijkomende kosten voor plug-ins en onderhoud en veiligheid

Custom
 • Custom websites zijn duurzaam en groeien mee met jou en jouw bedrijf
 • Op de lange termijn zijn ze goedkoper en bij ons zelfs scherp geprijsd, met concurrerende prijzen die je bij kwalitatief soortgelijke WordPress webdevelopment bedrijven even duur of soms duurder uitvallen.
 • Unieke vormgeving
 • Makkelijk in gebruik met het headless CMS van Prospect
 • Razend snel voor optimale conversie
 • SEO vriendelijk gebouwd en het CMS ondersteund SEO opties
 • Erg veilig en alle benodigde certificaten

Het is voor jou alleen taak om de juiste partij te vinden die jou kan helpen met wat jij voor ogen hebt en jou daar met volledige transparantie in te kunnen ondersteunen. We nemen al onze klanten serieus, van klein tot groot. We helpen graag en staan altijd voor je klaar. Ook voor vragen kun je ons persoonlijk bereiken. Als we iets niet meteen weten, zoeken we het graag voor je uit!

Bronnen:
Aantal plugins
Conversie statistieken
Elementor prijzen
WordPress Release
Wordpress 07
HTML Geschiedenis
CSS Geschiedenis
Programmeertalen geschiedenis
Geschiedenis van websites

Ben je benieuwd naar de complete geschiedenis van website builders?
Geschiedenis-Websitebuilders
Afbeelding met in grote dikke witte letters: Custom websites vs WordPress. In wast kleinere letter staat geschreven Wij leggen het je graag uit. Op de achtergrond is Sjoerd te zien terwijl hij aan het programmeren is op zijn laptop. Boven aan de afbeelding zie je het logo van Een Nul, Prospect CMS, Elementor en WordPress.
8 tips voor jouw lifestyle coach website
29 juni 2022

Webdesign by Een Nul