Home
Prijzen
Portfolio
Blog
Over ons
Contact
Inloggen op mijn CMS
Ik wil een website

8 tips voor jouw lifestyle coach website

Over de afgelopen jaren is de vraag naar een lifestyle coach enorm toegenomen. Men vindt het fijn om begeleid te worden in hun zoektocht naar zelfactualisatie, gedragsverandering en verbetering van hun privésituatie of liefdesrelatie. Met de groeiende vraag naar lifestyle coaches is ook het aantal coaches gegroeid. Hoe zorg je er voor dat jouw lifestyle coach website er uit springt? Hoe bereik je jouw doelgroep? En hoe breng je de uitstraling en kernpunten van jouw bedrijf goed over?

1. Wat is jouw doelgroep?

De belangrijkste vraag om te stellen voordat je jouw website laat maken is: wat is jouw doelgroep. Dit klinkt misschien simpel en oppervlakkig, maar alle vervolgstappen in jouw huisstijl, design, marketingstrategie etc. horen hierop gebaseerd te zijn. Zo kunnen de kleuren van je huisstijl werken voor de ene doelgroep (bijvoorbeeld ouderen), maar totaal niet voor een andere doelgroep (ZZP'ers). Of je doelgroep op LinkedIn of Instagram zit, of dat je een mailcampagne moet gaan opzetten omdat je doelgroep niet op social media actief is, beïnvloedt hoe je je marketing aan gaat pakken. Conclusie: Hoe specifiek (of juist breed) dan ook, bedenk van te voren welke mensen je wilt gaan bereiken.

2. De branding van jouw bedrijf

Op basis van je doelgroep en jouw coaching stijl bepaal je wat je wil uitstralen. Ook bepaal je wat/wie jij bent als coach. Dat heeft invloed op de kleuren die je kiest, je logo en de tone-of-voice die je gebruikt. En ook op de visuele uitingen (afbeeldingen) die je op je lifestyle coach website wil gebruiken. 

3. Je lifestyle coach website: WordPress of Custom?

Je bent klaar om met je website aan de slag te gaan. Maar hoe bepaal je wat de juiste website bouwer is voor jou? Tegenwoordig is er een breed scala aan websitebuilders zoals WordPress. Daarmee kan je zelf je website in elkaar zetten. Daar zitten enkele voordelen aan, maar helaas ook veel nadelen. 

Voor- en nadelen van een websitebuilder:
+ Snel klaar
+ Heel goedkoop
- Beperkt in vormgeving
- Beperkt in functionaliteit
- Identiek aan concurrenten

Voor- en nadelen van een custom website:
+ Unieke website die opvalt
+ Vormgeving die past bij jouw bedrijf
+ Alle functionaliteiten mogelijk
+ Persoonlijke hulp bij al je vragen
- Kwaliteit heeft een prijskaartje

Wil je een website die snel online is en minder persoonlijk inspeelt op de  waarde van je bedrijf? Dan is een websitebuilder een geweldige optie. Ook daarvoor zijn bedrijven te vinden die het werk voor je uit handen kunnen nemen en je kunnen helpen met het design. Wil je echter een lifestyle coach website die er uit springt? Een website die onderdeel kan zijn van jouw marketingstrategie? Je online portfolio, of waar je over jouw werkwijze kunt vertellen? Dan raden wij je aan om een custom website te laten maken. Daarmee weet je zeker dat je website een tijd mee gaat en niet snel veroudert. Bovendien blijven daarmee de opties om je website later uit te bouwen altijd open.

4. De content van jouw website

De volgende stap is het vullen van jouw lifestyle coach website. Welke content plaats je op je website? Uiteraard is het een goed idee om een pagina te wijden aan je werkwijze. Heb je graag een professionele houding tijdens je coachingsessies, dan pas je daar je schrijfstijl op aan. Ben je liever heel persoonlijk, dan schrijf je ook over jou persoonlijk. Verder is het goed mogelijk om afbeeldingen te plaatsen op je pagina's. Voor sommige coaches zullen foto's echter te realistisch zijn en zullen animaties of illustraties beter werken. Kijk terug naar wat jij wil uitstralen met je bedrijf en baseer daarop wat je op je website plaatst. Een goede web agency kan je helpen met het vinden van de juiste tekstschrijvers, illustratoren en fotografen.

5. Conversie op je website

Denk goed na over wat jij wil bereiken met je lifestyle coach website. Wat is het ultieme doel? Het doel kan zijn dat iemand contact met je opneemt, zich inschrijft voor je nieuwsbrief of zelfs gelijk een coachingsessie bij je boekt. Het is belangrijk dat de bezoekers van je website uiteindelijk de mogelijkheid krijgen om dat doel te bereiken. Hoe je dat doel nastreeft kan je zelf al ver uitdenken. Bovendien denkt een goede web agency graag met je mee om het te verwerken in het design!

6. Google Vindbaarheid: SEO

Als je lifestyle coach website online is wil je natuurlijk ook dat mensen je vinden via Google. De tool die je daarbij helpt wordt SEO genoemd: Search Engine Optimization. Dat kan je zo diep uitwerken als je zelf wilt, maar als je hier echt veel uit wil halen is het verstandig om een SEO specialist te betrekken bij je website. Vaak schrijft een SEO specialist blogs. Ook doet de specialist analyses gedurende enkele maanden en wijzigt content van je website om de beste resultaten te behalen. Een headless CMS biedt ook al een hele goede basis voor je SEO.

7. Persoonlijke website, of marketingmachine?

Een website kan een persoonlijk verhaal vertellen, jou als lifestyle coach authentiek neerzetten en mensen op een pure manier met jou kennis laten maken. Een andere mogelijkheid is dat je je website als onderdeel in jouw marketingstrategie neerzet. Daarbij wordt je lifestyle coach website mogelijk professioneler en kan je wellicht meer klanten krijgen. Als coach voel je zelf het beste welke methode bij jou past. Een goede websitebouwer kan je daarin adviseren.

8. De web agency voor jouw lifestyle coach website

Nu je alle informatie bij elkaar hebt voor je website, is het moment daar om de web agency te kiezen die bij je past. Maar waar vind je die? Google helpt je vaak een goed eind op weg. Het aanbod is groot, maar elke agency heeft zijn eigen kwaliteiten en minder goede kanten. Zoals eerder genoemd kan een web agency die met WordPress werkt je goedkoop op weg helpen, al lever je daarmee in op kwaliteit, authenticiteit en uniekheid. Een custom website biedt deze mogelijkheden wel en de optie om je website jaren lang te vernieuwen en verbeteren. Daarom is het handig om in contact te komen met een web agency die je kan adviseren over wat bij jou het beste aansluit. Wij helpen je daar graag bij.
Webdesign by Een Nul