Home
Prijzen
Portfolio
Blog
Over ons
Contact
Inloggen op mijn CMS
Ik wil een website

Beste manier om gevonden te worden als coach

Gevonden worden als coach, 7 tips om je vindbaarheid te verbeteren

Wil jij beter gevonden worden als coach? Voor sommige (startende) coaches is het contact leggen met nieuwe cliënten niet de makkelijkste taak. Je hebt bijvoorbeeld een goede start gehad, maar je merkt dat het nu wat stroever loopt. Misschien maak je je wel zorgen over financiën of begin je te twijfelen of je iets verkeerd doet. Wij laten je zien hoe je jouw aanwezigheid via internet kunt verbeteren en kunt laten zien wat jij in huis hebt. 

1. Gebruik je een zelfgeschreven tekst? Misschien niet handig...

Zelfgeschreven teksten bieden je cliënten het vertrouwen wat ze nodig hebben om met jou in contact te komen. Het kan echter veel moeite kosten om iets over jezelf en je werkzaamheden te vertellen. Als je dan klaar bent is het ook moeilijk om de tekst vervolgens aan te passen, omdat je niet overziet wat je kan schrappen of wat echt essentiële informatie is. Soms is het echter beter om je tekst door iemand anders te laten schrijven. Denk hierbij aan een copywriter, of een SEO specialist. Hun kwaliteit ligt in het schrijven van kwalitatief goede teksten, door de focus te leggen op de belangrijke punten van jouw bedrijf. Gevonden worden als coach is op deze manier een stuk makkelijker!

2. Waarom zou ik mijn tekst laten schrijven door een copywriter of een SEO specialist?

Heel simpel: om gevonden te worden op internet. SEO (ook wel Search Engine Optimisation) is belangrijk als je gevonden wilt worden op zoekmachines zoals Google. Een specialist of iemand met kennis over tekstschrijven voor web zoals een copywriter, heeft de kennis over welke woorden en welke zinsstructuur nodig is om jou te kunnen helpen aan meer relevante bezoekers. Om deze bezoekers te converteren naar uiteindelijke cliënten is dan de taak van een goede website. Als deze gebruiksvriendelijk is en op een logische manier is opgebouwd, voelt een cliënt zich op diens gemak en is de drempel lager om contact te leggen.

3. Hoe lang duurt het voor ik resultaten zie van de SEO?

Hoe snel je resultaten ziet van de SEO is onder andere afhankelijk van hoeveel concurrentie je hebt. Als iedereen op dezelfde zoektermen inspeelt, is het moeilijker om gevonden te worden op deze termen. Het Prospect CMS (Content Management System) biedt een hele goede basis voor je SEO. Dit kun je ook nog combineren met het inhuren van een SEO specialist. Samen ga je dan een traject aan. De specialist adviseert een traject op maat van gemiddeld 6 maanden voor 8 tot 12 uur per maand, waarmee de specialist onderzoek gaat doen naar welke teksten het beste bij jou passen. Gaande het traject zul je duidelijk verschil gaan merken van het aantal website bezoekers. Als je website dan ook goed is vormgegeven en logisch werkt, ben je klaar om optimaal aan het werk te gaan.

4. Weet wat je cliënt nodig heeft 

Om succes te boeken en de juiste zorg of het juiste advies te bieden is het goed om te weten of er (nog steeds) vraag is naar je methode. Stel je cliënten de vraag wat ze nodig hebben. Vergelijk en contrasteer bovendien wat wel en niet werkte voor jou en je concullega's. Het kennen van je concurrentie is een geweldige manier te identificeren hoe je werk kan spreken om je doelgroep te bereiken.


5. Vind de behoefte

Nu je weet wat jij jouw cliënten kunt bieden, is het tijd om een ​​verbinding op te bouwen. Daarvoor moet je in een behoefte kunnen voorzien. Aan welke behoeften kan jij als coach voldoen, die zelfs concurrenten niet kunnen overtreffen? Waarom ben jij uniek en waarom zouden je cliënten volgens jou voor jou kiezen? Blijf trouw aan jezelf en breng het vertrouwen in jezelf over op je doelgroep door te garanderen dat je aan hun behoeften voldoet.

6. Gevonden worden als coach doe je door te kijken naar wat je concurrenten doen

Vaak kun je goede inspiratie halen uit andere websites die al bovenaan in Google staan. Hier hebben vrijwel zeker SEO specialisten aan gewerkt en misschien vind je wel een overeenkomst in tekststructuren of lijkt de tekst soms wat extra aangedikt. Ook is het goed om extra pagina’s te maken voor bepaalde onderwerpen. Daarom wordt er veel met blogs gewerkt. Vergeet niet af en toe wat te schrijven, op deze manier blijf je relevant! 

7. Je vormgeving en website

Als coach heb je de middelen in huis om je cliënten goed te kunnen helpen. Als je jouw zakenplan rond hebt en klaar bent om aan de slag te gaan, wordt het tijd voor een website. Een huisstijl en een logo zijn ook  goed om over na te denken. Zelf heb je misschien al goede ideeën, dat draagt enorm bij aan het proces. Naast het ontwerpen van websites, ontwerpen wij ook huisstijlen; logo’s; brochures; visitekaartjes en adviseren we onze klanten. We staan graag dicht in contact met jou, zodat wij jou goed begrijpen en aan jouw wensen kunnen voldoen. Dit kunnen wij jou bieden en zul jij gevonden worden als coach.

Webdesign by Een Nul